MINI Malaysia siar imej teaser Convertible facelift

MINI Malaysia telah mengumumkan bakal memperkenalkan model baharu, menerusi imej teaser yang didedahkan membuktikan ia adalah MINI Convertible F57 facelift. Model ini pernah dipertontonkan di Detroit tahun lalu, dijangka tiba di sini selepas setahun hatchback terbabit diperkenalkan.

Dijangka akan diperkenalkan secara rasmi pada 19 Julai ini, Convertible facelift dikatakan memiliki persamaan spesifikasi dengan Cooper S F56 3-Door, tanpa kit badan JCW. Seperti yang ditampilkan pada set gambar ini, ia juga dipadankan dengan roda aloi Rail-spoke 17-inci.


Seperti model Cooper S F56 3-Door, kuasanya turut disalurkan menerusi enjin baharu 2.0 liter pengecas turbo, dengan Cooper S mampu menghamburkan output yang sama sekitar 192 hp dan tork 280 Nm seperti sebelum ini, tetapi penjimatan bahan apinya telah dipertingkatkan. Penjana kuasa tersebut juga dipadankan dengan transmisi wet dual-clutch tujuh-kelajuan, yang didakwa lebih lancar dan pantas berbanding kotak gear automatik enam-kelajuan.

Selain teaser tersebut, MINI Malaysia turut menayangkan sambutan ulang tahun yang ke-60 jenama berkenaan dengan formasi kenderaan berbentuk ‘MINI 60’. Syarikat terbabit berjaya menghimpunkan sekumpulan peminat dan pemilik MINI untuk membentuk nombor 60 dengan kenderaan MINI masing-masing di sebuah kawasan lapang dengan berlatarbelakangkan permandangan Kuala Lumpur.

Source: Read Full Article